Fă astăzi ceva pentru care corpul tău îți va mulțumi mâine! Foarte adevarat!
Masajul general, cunoscut mai mult sub denumirea de masaj somatic (masaj al sistemului somatic-muschi, tesuturi subcutanate, piele, etc.) sau masaj de relaxare, reprezinta “ca la carte”, prelucrarea manuala sau mecanica a tesuturilor moi si a sistemului muscular in vederea obtinerii unor efecte terapeutice si de relaxare, benefice organismului uman, pe termen lung sau chiar cu rezultate instantanee (relaxare, eliminarea rapida a oboselii fizice etc). Masajul somatic reprezintă o terapie holistică ce integrează aspectele fizice, mentale, emoționale și spirituale ale fiecăruia dintre noi.

Masajul somatic poate fi utilizat cu succes ca terapie holistica complementară pentru tratarea unor afectiuni dintre care enumeram:

  • Afecțiuni ale sistemului osteo-muscular (crampe, dureri musculare, pierderea mobilității, recuperare motorie după accidente);
  • Afecțiuni ale sistemului circulator (hipotensiune și hipertensiune arterială, ateroscleroză);
  • Afecțiuni ale sistemului nervos (stări de stres, insomnie, oboseală cronică, despresie);
  • Afecțiuni ale pielii (riduri, celulită, edeme).

Această formă de terapie ajută la echilibrarea sistemului neuromuscular. Scade tensiunea musculară, îmbunătățește postura, restabilește mișcarea completă la toate părțile corpului și crește gradul de conștientizare senzorială. El ajută mintea să devină în ton cu trupul. De asemenea, îmbunătățește flexibilitatea și este utilă în ameliorarea durerii la nivelul membrelor și ale articulațiilor.

Alaturi de Masajul Somatic, adaugam valoare terapiilor noastre prin:

  • masaj anticelulitic – vizeaza o imbunatatire a circulatiei sangelui, o activare a sistemului venos in scopul eliminarii mai rapide a reziduurilor metabolice acumulate la nivelul celular, un efect de drenaj limfatic local, in acest fel ameliorandu-se si elasticitatea si tonusul pielii si tesuturilor subcutanate. Manevrele de masaj anticelulitic sunt locale – doar in zonele afectate (abdomen, fese, picioare, brate), au o viteza sustinuta si alterneaza de la manevre profunde la superficiale, de la manevrele rapide la cele cu efect relaxant, fiind miscari active – pasive si pasive cu rezistenta.
  • masaj de relaxare – este un masaj general, ocazional sau periodic, cu scopul de eliminare rapida a oboselii, relaxare, si generare a unei stari generale de buna dispozitie. Este extrem de eficient in cazul starilor de oboseala accentuata, printr-o singura sedinta de masaj reusind sa se elimine oboseala acumulata.
  • masaj antistres – masaj local cu scopul de eliminare a stresului acumulat in organism din diferite motive. Se executa masaje la nivelul cefei, spate, picioare; este recomandabil 10 sedinte dand rezultate foarte bune.
Translate »