Fă astăzi ceva pentru care corpul tău îți va mulțumi mâine! Foarte adevarat!
Masajul general, cunoscut mai mult sub denumirea de masaj somatic (masaj al sistemului somatic-muschi, tesuturi subcutanate, piele, etc.) sau masaj de relaxare, reprezinta “ca la carte”, prelucrarea manuala sau mecanica a tesuturilor moi si a sistemului muscular in vederea obtinerii unor efecte terapeutice si de relaxare, benefice organismului uman, pe termen lung sau chiar cu rezultate instantanee (relaxare, eliminarea rapida a oboselii fizice etc). Masajul somatic reprezintă o terapie holistică ce integrează aspectele fizice, mentale, emoționale și spirituale ale fiecăruia dintre noi.

Masajul somatic poate fi utilizat cu succes ca terapie holistica complementară pentru tratarea unor afectiuni dintre care enumeram:

Această formă de terapie ajută la echilibrarea sistemului neuromuscular. Scade tensiunea musculară, îmbunătățește postura, restabilește mișcarea completă la toate părțile corpului și crește gradul de conștientizare senzorială. El ajută mintea să devină în ton cu trupul. De asemenea, îmbunătățește flexibilitatea și este utilă în ameliorarea durerii la nivelul membrelor și ale articulațiilor.

Alaturi de Masajul Somatic, adaugam valoare terapiilor noastre prin: